Thứ Năm, 3 tháng 1, 2013

Pavel- một người Séc biết ăn thịt chó và thích ăn thịt chó-Pavel - český chlap, který jedí psí maso a má rád k jídlu psí maso

Ảnh minh hoạ từ internet
Ảnh minh hoạ-Người thành chó-từ internet


Pavel- một người Séc biết ăn thịt chó và thích ăn thịt chó

Pavel một người Séc đã có khá tuổi. Dáng người không anh ta không cao, đôi mắt to nhấp nháy và lia ngang dọc của một người đầy từng trải.Tôi không hỏi anh ta họ là gì. Trong hồ sơ của công an Klatovy có nêu rõ họ tên anh ta. Một lần , một luật sư trẻ ở Klub Hà Nội đã gọi điện cho anh ta, và đã hỏi họ của anh ta. Nhưng rồi tôi cũng chẳng muốn xác minh họ của anh ta là gì nữa. May thay, số điện thoại của anh ta lưu ở đâu đó nên tôi đã cung cấp được cho công an Klatovy. Công an cũng xác định Pavel này là ai và có mời tới công an để lấy lợi khai như một nhân chứng trong vụ Milan.
Tay này làm công cho Milan trong dịp 2009. Hắn dẫn và cai quản đoàn quân của cô Hường trong mùa trồng cây năm 2009, như vai trò một viên đốc công.Đoàn quân ấy có xấp xỉ hơn 20 người, dàn hàng ngang đào hố, trồng cây trên các vùng tháp truyền hình Doubrava gần làng Chudenice, dưới sự cai quản của chủ rừng Petr Mnářík.
Cô Hường cũng có tốp công nhân Việt Nam làm trong nhà máy chế biến thức ăn gia súc Vetamix. Vào thứ bẩy hoặc chủ nhật, những người công nhân này tham gia vào đội quân trồng cây do Pavel quản lý. Đội quân ấy, đói ăn, đói việc, dàn hàng ngang tiến lên tưởng như đè bẹp đội của tôi, đội chỉ có vẻn vẹn 4 người. Đội quân đông người ấy của Milan, cộng thêm uy thế của xe Nisan 4 cầu, có bao nhiên cây là nhận hết với hy vọng triệt hạ đối phương.
Tôi chỉ nói chuyện và biết Pavel khi mà đội của tôi bắt đầu trồng cây cho Milan ở khu Horaždovice vào dịp tháng 4 năm 2009. Pavel nói được dăm câu tiếng Việt. Tôi được biết là hắn đã từng làm đốc công, cai quản những người công nhân Việt Nam tại nhà máy vùng Tábor thời cộng sản. Không biết là hắn đã được tiêm nhiễm những gì mà người Việt Nam bơm vào hắn hay qua trường đời mà hắn tích tụ được thói lừa lọc, ma giáo đầy trắng trợn. Pavel đã khoe đã từng ăn thịt chó. Hắn khen là ngon. À, hoá ra những người công nhân Việt Nam xa xưa đã từng chiêu đãi hắn khi hắn là đốc công trong nhà máy. Với kinh nhiệm đốc công, đã từng cai quản người Việt Nam, biết dăm câu tiếng Việt, hắn quả là của hiếm để Milan giao phó cho việc nhận cây của chủ rừng vào giao cây, cai quản người trồng cây.Hắn làm việc này khi đã treo giấy kinh doanh cá nhân từ năm 2008. Nghề đăng ký kinh doanh của hắn là „chuẩn bị công trường xây dựng“.
Chỉ vì những điều như trên thì tôi chẳng kể ra đây làm gì. Nhưng, tính cách đặc trưng của con người hắn qua các sự kiện mới bộc lộ rõ nét.
Tôi còn giữ tờ giấy gốc ghi chép số cây mà chúng tôi đã nhận và trồng. Hàng ngày đều có chữ ký của Pavel. Thời gian trồng cây dưới sự cai quản của Pavel là từ dịp cuối tháng 4 đến 15 tháng 5 năm 2009.Số cây trồng trong tháng 4 là 4100 cây và số cây trồng trong tháng 5 tại Zeležná Ruda là 11025 cây. Trong tờ giấy này có ghi ngày nào, trồng loại cây gì, số lượng bao nhiêu và dưới đều có chữ ký của Pavel.
Tôi đã gọi điện thoại cho Pavel và đề nghị hắn làm chứng cho việc tôi có làm cho Milan, rằng hắn có ký nhận.Hắn nhận lời, với một điều kiện:chuyển ngay cho hắn 10 000 curon! Không có khoản này, đừng nói gì tiếp theo.
Tôi tham khảo ý kiến luật sư. Ông luật sư bảo là nếu trả tiền như thế thì không nên. Mà có lẽ cũng không nên như vậy. Nếu hắn lật lọng, nói là tôi đút lót làm cong queo vụ án thì thật là đang ngay hoá ra gian. Sau đó tôi gọi điện cho Pavel vài lần. Hắn không thèm nhấc máy.
Và thật bất ngờ, qua phiên toà ngày 14.12.2012 tôi mới biêt thêm bộ mặt thật sự ghê tởm của hắn.Trong biên bản trả lời công an tại Klatovy, hắn lật ngược 180 độ. Hắn khai là không biết gì, và không làm gì với bọn tôi. Hắn khai là chỉ làm với công ty HAXA và công ty Slovimpex. Tôi đã chỉ cho bà chánh án chữ ký của hắn ở tờ kê khai số cây được trồng. Bà chánh án đã chưng ra biên bản lời khai của hắn tại công an Klatovy. Bà nói sẽ gọi điện liên hệ với Pavel này. Chắc hẳn thằng cha này đã bàn bạc với Milan hòng đổi trắng thay đen sự việc. Mục đích của chúng là câu khẳng định „ không có gì hết“, nhằm đưa ra lý lẽ tôi hoàn toàn bịa đặt ra chuyện trồng cây cũng như chuyện bào vỏ cây ở công viên Sumava.
Tôi lại càng hiểu thêm vụ việc tại công an Klatovy.Có thể là Milan hoặc vợ hắn có người quen ở công an hoặc toà án Klatovy. Sau nhiều lần cáo ốm để trì hoãn việc có mặt tại công an điều tra, khi đã túm được cọc, hắn xuất hiện. Công an thì phàn nàn rằng thằng cha này rất khó xử lý hắn. Rất nhiều người Séc đã kêu ca với công an, nhưng bằng chứng buộc tội thì tù mù nên đành bó tay. Khi lần cuối tôi có mặt ở công an Klatovy, tôi nhận thấy có nhiều người nhìn tôi kỳ kỳ và tôi đã thoáng nhận ra kết quả ra sao tại nơi đây. Cuối cùng , tôi nhận được một quyết định của công an điều tra Klatovy, một kết quả tù mù, vô trách nhiệm. Rõ ràng đây là chuỗi những phi vụ lừa đảo, ấy vậy mà cuối cùng là công an đẩy quả bóng cứt trâu sang cho toà án.
Trong phiên toà tôi cũng hiểu ra rằng tại sao luật sư bên đối phương lại hỏi tôi rằng tôi có văn bản nào chứng tỏ Pavel và Hutner là đại diện thay mặt cho Milan trong công việc rừng kia. Tôi đã trả lời là không có.
Chỉ cần toà công nhận là có công việc đã tiến hành, có số tiền chưa trả, dù số tiền ấy nhỏ bao nhiêu đi nữa, là phía tôi sẽ buộc tội Milan lừa dối toà, đã đổi trắng thay đen, vu cáo, xúc phạm danh dự phía tôi là „làm giầu bất chính“ như lời hắn trong bản kháng cáo đối với lệnh trả tiền của toà lúc đầu.Và tất nhiên hắn phải có văn bản xin lỗi và trả tiền bồi thường danh dự. Nghĩ đến đây , tôi lại hết chán nản, lại sẵn sàng dự tiếp cuộc chơi.
Toà xử tiếp vào tháng 3 năm 2013. Toà sẽ nghe các nhân chứng tiếp theo. Chắc chắn trong số đó có con trai tôi, người đã lái xe chở công nhân đi tới rừng và về nơi ở hàng ngày trong dịp hè 2009 tại vùng Kvilda, Modrava, Reinstein thuộc công viên nhân dân Sumava.
Trên đất này, tôi đã gặp biết bao con người mặt mũi rạng ngời, phúc hậu, gặp bao em bé được giáo dục trong ý thức tự chủ và tôn trọng tự do và sở thích cá nhân. Thế mà lần này, lại gặp hình ảnh một con người đủ lọc lõi, từng trải, cặn bã với tài bi bo vài câu tiếng Việt này. Những lời tuyên thệ trước toà, trước cơ quan công an, đối với bọn này, đối với Milan, chỉ là cái trò hề không hơn không kém.


Pavel - český chlap, který jedí psí maso a má rád k jídlu psí maso

    Pavel je Čech s nepoměrně starým věkem. On není moc vysoký, jeho velké oči jsou blikající s vertikální a horizontální posouvání zkušeného muže. Já jsem se ho nezeptal, jaké je jeho příjmení. V záznamech policejních v Klatovech se uvedlo jeho plné jméno. Jednou, mladý právník v Klubu Ha Noi  zavolal , a zeptal se ho jaké je. Ale pak jsem si to nechtěl ověřit, že je jaké už. Naštěstí, jeho telefonní číslo bylo uloženo někde, takže jsem podal Klatovské policii . Policie také zjistila že, kdo je Pavel , a mu volala  , aby slyšela jeho výslech jako svědek v Milánové věci.
   Tento byl krátkodobě zaměstnaný u Milana v roce 2009. Vedl a rozhodl skupiny lidí slečny Huong v roce 2009 při pěstitelské sezóně, jako v roli mistra.Skupina měla přibližně 20 lidí, v pořádání horizontálním oni kopali díry, udělali výsadbu stromů v místě u T.V věže Doubrava u obce Chudenice, pod kontrolou správce lesu Petra Mnaříka.
  Slečna Huong měla také skupinu vietnamských pracovníků v závodě skotu Vetamix. V sobotu nebo v neděli, pracovníci byli podílející se na rostoucí skupině pod vedením Pavla. Ty Army, které měly hlad jídla, hlad prací, ​​představovaly horizontální vpřed a zdálo se, že by rozdrtily můj tým, který měl pouze 4 členové. Mocná Milánská armáda s prestiží auta Nisan , která chtěla vzít všechny stromy měla by v naději, že bude svrhnout každého konkurenta.
   Právě jsem mluvil s Pavlem, když můj tým začal výsadby s Milanem v oblasti Horažďovicích v dubnu 2009. Pavel umí mluvit pár slov vietnamsky. Já jsem věděl, že on působil jako mistr, řídil vietnamských pracovníků v závodě v Táboru z doby komunistické. Já nevím, co nakazil se od Vietnamců, nebo prostřednictvím svého školního života, že v jeho sestavení jsou draví návyky, zvyky, které učí do očí bijící . Pavel se pochlubil, že jedl psí maso. On pochválil vynikající. No, to se ukázalo, že starověcí Vietnamští dělníci bavili, když mu byl mistr v továrně. S odpovědným mistrem, který byl kdysi vládl Vietnamců, ví některé věty Vietnamštiny, byl vzácný, aby Milan mu svěřil na obdržení všech stromů od lesních správců ,distribuci stromů do skupin, správu pěstitele.Dělal touto práci při přerušení svého podnikání od roku 2008. Jeho podnikání je zapsáné jako "Příprava staveniště".
   Jen proto, že z výše uvedené, nezmínil jsem se, co má dělat. Ale zvláštní charakter jeho lidí prostřednictvím nových událostí jasně odhalilo.
   Také jsem zachoval původní papírové záznamy, které jsme obdrželi a zasadili. Každý den byl podepsán Pavel. Doba výsadby pod kontrolou Pavla byla od konce dubna do 15. května roku 2009.Počet vysazených stromů v dubnu byl 4100 a počet stromů vysazených v květnu v Železné Rudě byl 11025 stromů. Na tomto papíře bylo vždy napsáno datum, počet vysazených stromů a druh stromu s podpisem Pavla.
   Volal jsem na Pavla a jeho žádal jsem ho, aby byl stal svědek , aby uznal že jsme udělali u Milana, že měl potvrzuji podpis v záznamu. On souhlasil s jednou jedinou podmínkou: až pošle mu 10 000 Kč! Bez této doložky, neříkej, co dělat dál.
   Konzultoval jsem s právníkem. Můj právník řekl, že takové platby by neměly být. Což pravděpodobně by tomu tak být. Kdy by převrátil, že jsem podplatil k kroucenému případu, je okamžitě ukázalo opravdovému podvodu. Pak jsem zavolal Pavel několikrát. Neměl ani zvednout telefon.
   A překvapivě, v novém soudním jednání dne 14.12.2012  jeho nechutný tvář se stal věrněji .V jeho odpovědi u policie v Klatovech, Pavel se obrátil o 180 stupňů. Prohlásil, že nic nevěděl, a nic nebylo s námi. Prohlásil, že fungoval pouze s firmami, HAXA a Slovimpex. Ukázal jsem soudkyni jeho podpis na prohlášení vysazených stromů. Paní soudkyně prohlížela ověřený záznam jeho svědectví v Klatovech u policie. Bude na tento kontakt zavolat Pavla. Určitě ten chlap, s Milanem bude mluvit něco, tak aby změnit bílé místo černých věcí. Jejích cílem je prohlášení "vůbec ne", aby argumentovali, že jsem úplně vymyslel příběh sadby stromů, stejně i příběh o loupání kůr stromů v parku Šumava.
   Tím já jsem lepe chápal o více a více případů bylo v policii v Klatovech.Co být Milan, nebo jeho manželka mají známých v policii nebo v soudu v Klatovech. Po mnoha odložených absencí u vyšetřovací policie z nemocných důvodů , když se chytil bóje, on se objevil. Policie si stěžoval, že toho chlapa je velmi obtížné zvládnout. Mnoho českých lidí si stěžovalo na policii, ale důkazy byly slepé a policie byla bezmocná. Když jsem konečně byl v Klatovské policii, všiml jsem si zda mnozí lidé dívali na mě jako něco zvláštně a já jsem si uvědomil, co je výsledkem bude zde. Nakonec jsem obdržel rozhodnutí šetření policie : úplně slepé, výsledky byly opravdu nezodpovědné. Je zřejmé, toto byla řada podvodů, takže nakonec policie tlačila míč z  hnoje buvola k soudu.
   Během soudního jednání, chápu, že důvod, proč právník soupeře se mě zeptal, jestli jsem měl něco písemné ukazující, že Pavel a Hutner byli zástupce Milana v lesní práci. Já jsem  odpověděl že "ne". 


 
Jen aby soud uznal, že práce byla provedena s neuhrazené částky, a to i přesto, že částka byla malá, jak moc bych obvinit Milana, že on  oklamal soud, že on změnil něco bílé místo černé, pomluvy, že on urazil naši čest a dobré jméno jako výrok "bezdůvodné obohacení" z jeho odvolání proti příkazu k zaplacení .Proto, samozřejmě, že musí být písemná omluva a zaplatit náhradu za čest. Přemýšlím o tom, byl jsem v depresi, a byl ochotný k účasti na hru.
   Soudní jednání bude pokračovat v březnu 2013. Soud bude slyšet dalšího svědka. Jistý, že s mým synem, který vozil pracovníky jít do lesa, a zpět do místa ubytování každý den v létě 2009 v oblasti Kvilda, Modrava, Reinstein národního parku Šumavě.
   Na této zemí, jsem se setkal s tolik lidí obličej zářící, laskavě. Viděl jsem, jak dítě je vzdělávací ve smyslu autonomie a respektování svobody a osobní preference. Přesto tentokrát mám pohled na člověka plného starého lišáka, který má zkušenosti, i kdy umí pár vět vietnamsky. Přísaha u soudu, policie, pro ně, pro Milana, je jen vtip nic víc.


Không có nhận xét nào: